Sportief leven

Vie de Sportive

Het idee van deze rubriek is om sportvrouwen zoals jij en ik te ontmoeten en hun praktijk, hun levenskunst te eren, zodat ze op de een of andere manier een bron van inspiratie voor anderen zijn.

Deel uitmaken van de sportgemeenschap betekent ook het benadrukken van waarden zoals delen. Samen zijn we sterker! Laten we Mathilde ontmoeten, die 17 jaar oud is.

Laten we eens kijken wat haar menstruatieslipje haar brengt als ze meedoet aan de springsport.

Mathilde, waarom besloot de sportvrouw die jij bent op een dag je tampons op te geven voor menstruatieslipjes? Vertel het ons omdat we geïnteresseerd zijn.

Mathilde : Eigenlijk ga ik niet tegen je liegen, ik had niet echt een keus. Mijn lichaam, mijn hersenen, misschien hebben ze allebei de traditionele oplossingen van maandverband, cups en tampons afgewezen. Heb er genoeg van, ongemakkelijk en niet effectief! Vorige maand heb ik tijdens een wedstrijd een Best Of Natural set gewonnen. Ik had het idee dat dit slipje weinig of niet effectief was, vooral voor iemand zoals ik die beweegt om te blokkeren. En tenslotte, vandaag, voor niets ter wereld zal ik niet veranderen! Comfort, rust, bewegingsvrijheid! Het is echt geweldig!

Wat zou je zeggen tegen een sportvrouw die bijvoorbeeld aarzelt om onze slipjes te passen?

Mathilde : maar laat haar maar aan de slag gaan, als ze een sportvrouw is, is het een uitdaging om aan te gaan en ze zal echt niet teleurgesteld worden. Ik denk dat het, afgezien van de gewoonten, uiteindelijk de clichés zijn die het meest blokkeren en dat is jammer. Als je het comfort van je menstruatieslipje hebt geproefd, dat je ook tijdens je menstruatie alles kunt geven, is dat echt geweldig!

Bedankt voor je kleine woorden Mathilde.

Sabine & Élise - 12 juli 2022

vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter