De voordelen van sport tegen kanker

Les bienfaits du sport contre le cancer

Vandaag hebben we besloten met u te praten over een belangrijk onderwerp dat ons bijzonder na aan het hart ligt: ​​de voordelen van sport tegen kanker.


Voor dit artikel interview en geef ik het woord aan mijn vriendin, de mede-oprichtster van ons merk Best Of Natural: Sabine


Dit is de eerste keer dat we besloten dit zeer persoonlijke onderwerp binnen ons merk aan te kaarten. Een paar jaar geleden diagnosticeerden artsen dat ze borstkanker had. Shock, remissie... Hier is zijn feedback.

- Hoe heeft u de diagnose borstkanker ervaren en hoe heeft u deze moeilijke periode doorstaan?


“Als een voorhamer! Voor mij overkwam dit soort dingen alleen anderen! En nog minder als je jong bent, als je een vrij gezond leven leidt, sport en een uitgebalanceerd dieet volgt.

Deze gewelddadige schok duurde slechts één dag. De volgende dag ging ik in krijgermodus! Omdat de situatie zo was, ging ik vechten (het denken aan mijn dierbaren gaf me ongelooflijke kracht).
Hoe dan ook, we hebben maar twee keuzes: óf we geven het op en worden depressief – wat de zaken niet zal helpen, óf we vertrouwen erop dat de geneeskunde en onszelf het beste zullen doen.
Het moeilijkste voor mij was vooral een beter stressmanagement. En er was werk! »


- Hoe is uw leven veranderd sinds uw herstel?


“Mijn leven heeft een draai van 360° genomen.
Net als vóór mijn ziekte was ik altijd te grondig, in alles: werk, gezin, zorgen voor iedereen die niet lekker was (bedankt hyperempathie 😉)
Als ik mezelf geen tijd voor mezelf gunde, om te ademen en de problemen van de mensen om me heen te veel ter harte nam, kon het niet goed aflopen.

Op een dag was mijn lichaam het beu en zei: stop: ik moest voor mezelf zorgen. Het was ingewikkeld omdat ik in mijn drukke leven vooral vermeed na te denken over mijn welzijn en mijn gevoelens. De dag waarop ik van mezelf een prioriteit moest maken, kwam toen. Niet in de omstandigheden die ik zeker had gewild, maar ik kan wel zeggen dat ik mezelf op dat moment eindelijk heb ontdekt.


Anderen begrijpen het vaak niet als ik zeg dat mijn ziekte een geschenk was. Ik heb geweldige mensen ontmoet. Ten eerste het verplegend personeel in de oncologie, de liefde voor vrouwen!
Twee jaar lang heb ik wekelijks hun werk kunnen zien en hun toewijding kunnen aanschouwen. Toch hadden ze zeker ook hun eigen zorgen.
Ik zal die vrouwen nooit vergeten!
Vervolgens veel ontmoetingen met andere zieke vrouwen, veel levensverhalen die mij veel hebben geleerd.
In zo’n periode reflecteren we veel: op wat echt belangrijk is, ook op onze prioriteiten.
Nu sta ik elke ochtend op en zeg dankjewel tegen het leven!

Het klinkt misschien cliché, maar elke dag is een geschenk en ik ben me daar zo van bewust! Zelfs met mijn littekens en een licht beschadigd lichaam ben ik vandaag veel gelukkiger dan vóór mijn ziekte. »

- Welk advies zou je andere vrouwen geven bij wie net de diagnose kanker is gesteld?


‘Het is moeilijk om advies te geven. . .we reageren niet allemaal op dezelfde manier op deze beproeving. Niet alle vrouwen hebben het geluk zo goed omringd te zijn als ik door mijn familie en mijn vrienden! Misschien was het voor mij gemakkelijker dan voor anderen, die niet zoveel geluk hebben?
Eerst zal ik zeggen: vertrouw, vertrouw en hoop dat je hier doorheen komt! En sterker dan voorheen!
Verwen uzelf met kleine dingen, het moreel speelt een sleutelrol in het genezingsproces! Stop geen energie meer in negatieve dingen, focus op het positieve!
Beweging! Ik zou kunnen zeggen: ga sporten (als je dat kunt), maar je moet je lichaam niet nog meer forceren en vermoeien. Hij heeft genoeg meegemaakt met de behandelingen.

Persoonlijk heb ik zeker anderhalf jaar niet kunnen sporten. Maar zodra de behandelingen op waren, begon ik te rennen en stelde mezelf ten doel een marathon te lopen, wat ik 6 maanden na het stoppen van de behandelingen deed. Het was vooral om de mensen om mij heen gerust te stellen en aan mezelf te bewijzen dat dat het was, ik was genezen!

We weten allemaal dat we gezond moeten eten, niet roken en met mate drinken..
Vervolgens is het aan ieder om zijn eigen inschatting te maken.
Ik eet gezond en gevarieerd, drink in het weekend graag een goed glas wijn (zelfs 2 😋) en eet elke dag mijn 2 vierkantjes pure chocolade bij de koffie.
Leef redelijk, maar vergeet het plezier niet! Wat heb je er anders aan? 🤗 »

Waarom sport het risico op kanker vermindert?

vrouwelijke zwemmer in de zee. Sport zoals zwemmen vermindert het risico op kanker

Regelmatige lichamelijke activiteit kan om verschillende redenen kanker helpen voorkomen.
Ten eerste kan lichaamsbeweging de ontstekingen in het lichaam verminderen, wat een risicofactor is voor veel soorten kanker.
Het versterkt het immuunsysteem , dat onze eerste verdedigingslinie tegen kankercellen is.
Bovendien kan het de hormoonspiegels in het lichaam verlagen, waaronder oestrogeen, wat in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op borst- en endometriumkanker.

En natuurlijk helpt lichaamsbeweging om een ​​gezond gewicht te behouden , wat super belangrijk is omdat obesitas een risicofactor is voor veel soorten kanker.

4 belangrijke redenen om te sporten tijdens en na kanker

vrouw loopt op een parcours. Sporten tijdens en na kanker heeft veel voordelen

Kanker is een moeilijke en beproevende tijd voor uw lichaam en geest. Bewegen tijdens en na ziekte kan veel voordelen hebben:

  • Bestrijd vermoeidheid: Vermoeidheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van de behandeling van kanker. Lichaamsbeweging kan echter helpen de energie te verhogen en vermoeidheid te verminderen.

  • Verbeter de psychologische en emotionele toestand: Dit is een stressvolle en angstwekkende periode. Lichaamsbeweging kan angst en depressie helpen verminderen door endorfines vrij te maken waardoor u zich goed voelt

  • Verbeter de respons op behandelingen: Studies hebben aangetoond dat fysieke activiteit kankerbehandelingen, zoals bestralingstherapie en chemotherapie, effectiever kan maken. De reden voor dit effect: zuurstoftoevoer.

Begin langzaam en werk langzaam verder, luister naar uw lichaam en vermijd activiteiten die mogelijk te inspannend zijn. Met de hulp van uw arts kunt u geschikte lichamelijke activiteit vinden die past bij uw behoeften en mogelijkheden.

Dus meiden, aarzel niet om aan de slag te gaan!

Door een fysieke activiteit te beoefenen, kunt u genieten van de vele geneugten van de sport, maar bovendien zet u de kansen aan uw kant om uw gezondheid te behouden !

Elise

vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter